Aanpassing bushalte Westerlo Stadion en nieuwe afslagstrook naar Het Kuipje

  • 11 april 2022

Vanaf woensdag 20 april start de Vlaamse overheid met werken op de Merodedreef (N19). Ter hoogte van Het Kuipje maakt men een afslagstrook voor het verkeer komende van Westerlo en een veilige fietsoversteek met rustpunt in de middenberm, zodat fietsers in twee tijden kunnen oversteken. Daarnaast worden ook de bushaltes Westerlo stadion aan beide zijden van de weg vernieuwd.

De bushalte in de rijrichting naar Zammel wordt als eerste aangepakt. Na drie à vier weken verschuiven de werken naar de overkant van de weg en volgt de bushalte aan de kant van het stadion richting Westerlo. Tijdens het vernieuwen van de bushaltes kan het verkeer in beide richtingen over de Merodedreef blijven rijden, maar moet wel rekening houden met een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Fietsers kunnen in beide richtingen passeren aan de kant waar niet gewerkt wordt.

Op het einde van de werken, vermoedelijk in de tweede helft van juni, vernieuwt de aannemer ook nog het wegdek van de Merodedreef tussen het Bistplein en de Smallerijt. Dit gebeurt tijdens één weekend. Deze werken zijn sterk weersafhankelijk. Het verkeer richting Westerlo kan dat weekend via de Merodedreef blijven rijden. Het verkeer in de andere richting volgt een omleiding via Tongerlo.

pdf bestandPlan heraanleg de Merodedreef aan Het Kuipje.pdf (510 kB)

Meer info
www.wegenenverkeer.be/westerlo