Bewegen op verwijzing met de BOV-coach

  • 8 oktober 2021

Heeft jouw dokter ook al eens gezegd dat je meer moet bewegen? Met een verwijsbrief kan je huisdokter je ook doorverwijzen naar een beweegcoach. Beweegcoaches bekijken samen met jou op welke manier beweging meer kan worden ingebed in je dagelijkse bezigheden. Ze focussen niet op sporten en het zijn ook zeker geen fitnessbegeleiders. De verwijsbrief van de huisarts zorgt ervoor dat je kan deelnemen aan BOV (Bewegen Op Verwijzing) aan een voordeeltarief.

Gratis kennismaken met BOV tijdens Beweeg mee

Om iedereen te laten kennismaken met BOV kan je de volgende weken in Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo naar het gratis evenement Beweeg mee. Vijf weken lang worden in elke gemeente wandelingen georganiseerd. Het zijn korte verkenningen van 2 à 3 kilometer in je nabije omgeving. Tijdens de wandelingen maak je kennis met de coach, met het concept BOV en hoe je kan deelnemen aan individuele coachings en groepssessies.

In Westerlo starten we op woensdag 13 oktober. Vijf weken lang, elke woensdag van 14 tot 15.30 uur spreken we af aan sportpark De Beeltjens, Kasteelpark 6. Deelnemen is gratis. Inschrijven doe je via het webformulier op https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf46xPY96Vu4jANgxVaiEVar1xAzfkyWPGzCE5-E_MxAJfLww/viewform.

De BOV-coach heeft ook een infostand op het Feestweekend op Sporta op 9 en 10 oktober, telkens van 14 tot 17 uur.

Meer info

Beweegcoach Dagmar Siongers - westerlo@bewegenopverwijzing.be
Gezondheidsraad - karin.bervoets@westerlo.be - 014 53 92 00 - op de site van gezond leven via deze link