Alle info over corona en vaccinaties in Westerlo

Laatste update op maandag 27 juni 2022

In de week van 20 juni waren er in onze gemeente 38 besmettingen met het coronavirus. Dat waren er 6 meer dan een week eerder. 


Laatste kans voor vierde prik deze zomer

Op donderdag 30 juni, vrijdag 1 juli en maandag 4 juli vaccineren we in De Waai in Geel. Er zijn nog steeds plekken vrij voor mensen uit Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo.

Eind mei kregen alle 80-plussers een uitnodiging voor een vierde prik. Nog niet geweest? maak dan nu een afspraak. Ook voor eerste, tweede en derde prikken. Dat kan door te bellen naar de helpdesk van de vaccinatiecentra Zuiderkempen op 014 56 79 90, van maandag tot vrijdag van 9 tot 13 uur. 

Na 4 juli zijn er alvast tot eind augustus geen vaccinatiemomenten meer.

Data en locaties, na afspraak

 • donderdag 30 juni van 9 tot 17 uur in De Waai in Geel
 • vrijdag 1 juli van 9 tot 17 uur in De Waai in Geel
 • maandag 4 juli van 9 tot 12 uur in De Waai in Geel

Geen mondmaskers in openbaar vervoer,
reisregels versoepeld

De coronabarometer is niet meer van kracht. Sinds 23 mei is er geen mondmaskerplicht meer in het openbaar vervoer en is het Passenger Locator Form voor de meeste reizen afgeschaft.

 • Mondmaskers
  Mondmaskers zijn enkel nog verplicht in ziekenhuizen, bij de dokter en in apotheken. Mondmaskers blijven aangeraden op erg drukke plaatsen, in woonzorgcentra, bij de tandarts, kinesist, psycholoog en logopedist. Ook het goed ventileren van binnenruimtes blijft sterk aangeraden omdat het een sterk wapen is tegen virusoverdracht en in het algemeen goed is voor ons welzijn, onze gezondheid en onze productiviteit.
 • Reizen
  Het verbod op niet-essentiële reizen van buiten de Europese Unie is opgeheven. Ook is er geen verplichting meer om te testen op dag 1 en 7, de quarantaine van 10 dagen en het kunnen voorleggen van het Passenger Locator Form en een geldig vaccinatie-, herstel- of testcertificaat. Dit geldt echter niet voor reizigers die uit een land komen met een nieuwe zorgwekkende variant (variant of concern). Voor hen blijven de strengere regels van toepassing.

Coronacijfers en vaccinatiecijfers

 • 9 273 of 36 % van alle Westerlonaren testten al positief op het coronavirus.
 • 22 295 of 88 % van alle Westerlonaren hebben hun basisvaccinatie gehad.
 • 19 353 of 76 % van alle Westerlonaren kregen een boosterprik.

Meer cijfers op de webpagina Coronacijfers Westerlo en op www.laatjevaccineren.be.


Coronatest, symptomen, hoogrisicocontact, quarantaine en isolatie

 • Heb je coronasymptomen?
  Vul de zelfevaluatietool op www.mijngezondheid.be in om in te schatten of je een coronatest nodig hebt. Na het invullen van de vragenlijst krijg je een code om een coronatest te laten afnemen in een testcentrum of bij de apotheek.
  OF
  Neem contact op met je huisarts.
 • Hoogrisicocontact?
  Doe een zelftest. Een zelftest koop je in de supermarkt of bij de apotheek.
 • Vragen over quarantaine en isolatie?
  Meer info op de webpagina Ziek, test en quarantaine en bij je huisarts.