Coronapas Covid Safe Ticket

Laatste aanpassingen op zaterdag 20 november 2021
​​​​​​​Deze webpagina is nog niet aangepast aan het winterpakket coronamaatregelen dat op vrijdag 26 november werd aangekondigd. Meer info over het winterpakket op de webpagina alle info Alle info over corona en vaccinaties in Westerlo.

Sinds 1 november heb je een Covid Safe Ticket (ook wel coronapas of CST genoemd) nodig om in horecazaken, fitnesszaken en op evenementen binnen te mogen. Zo'n coronapas is een bewijs dat je volledig gevaccineerd bent, onlangs negatief getest hebt op het coronavirus of onlangs genezen bent van een besmetting met het coronavirus. Iedereen die ouder is dan 12 jaar (geboortejaar 2009) kan een coronapas aanvragen. Het Covid Safe Ticket is identiek aan het Europees Coronacertificaat.

Hoe aanvragen?

 • Digitaal
  Je coronapas staat op de gratis app CovidSafeBE op je smartphone. Je downloadt de app op je smartphone via de appstore van Apple of de Playstore van Google. Daarvoor heb je je identiteitskaart, je pincode en een kaartlezer nodig, ofwel een digitale sleutelapp zoals Itsme. Je vindt in de app je certificaten die je kan downloaden en bewaren.
  Voor minderjarigen moet een ouder instaan om de coronapas digitaal via Itsme te kunnen opvragen. De minderjarige geeft het gsm-nummer op van een ouder, die dan in de itsme-app toestemming geeft, zodat het kind de coronapas kan downloaden.

  Je kan je coronapas ook gratis digitaal opvragen via Mijn Burgerprofiel bovenaan deze webpagina, www.mijngezondheid.be en MyHealthViewer. Daar kan je je coronapas downloaden als pdf en eventueel afdrukken. Je hebt opnieuw een digitale sleutel zoals Itsme nodig, of je identiteitskaart met pincode en een kaartlezer.
   
 • Telefonisch
  Een papieren versie van je coronapas kan je telefonisch aanvragen en  per post toegestuurd krijgen. Dat kan elke weekdag van 9 tot 19 uur op het nummer 078 78 78 50.  Hou er rekening mee dat het tot een week kan duren eer je je coronapas hebt.
   
 • Op het gemeentehuis
  Lukt het je niet om digitaal of telefonisch je coronapas aan te vragen? Maak dan een afspraak bij de dienst burgerzaken. We helpen je graag verder en leveren een papieren versie van je coronapas af.
   
 • Digiklap
  Wil je digitaal vaardiger worden? Kom dan gratis en zonder vooraf in te schrijven naar Digiklap in de bib van Westerlo. Digiklap helpt je elke voorlaatste zaterdag van de maand verder met al je vragen over smartphones, tablets en pc's!
   

Waar nodig?

Sinds 1 november heb je een coronapas nodig als je naar een horecazaak, een fitnesszaak of bepaalde evenementen binnen en buiten gaat. In discotheken en nachtclubs was de pas al verplicht. Organisatoren mogen ook voor kleinere evenementen een coronapas vragen aan de bezoekers om binnen te mogen, los van het aantal aanwezigen.

Hoe werkt het?

De coronapas werkt met een QR-code die je kan tonen via de CovidSafeBE-applicatie op je smartphone of gewoon op papier, in combinatie met je identiteitskaart of een ander document dat je identiteit kan bewijzen (zoals je rijbewijs). Dit om te vermijden dat je de QR-code van iemand anders zou gebruiken. De persoon die instaat voor de toegangscontrole scant je QR-code en krijgt vervolgens een groen of een rood scherm. Bij groen mag je binnen, bij rood niet.

Er worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met de organisator of bewakingsfirma bij het scannen. Zij krijgen enkel jouw naam, voornaam en geboortedatum te zien, en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen. De controleur kan niet zien waarom het schermpje groen kleurt.

Voor organisatoren

De app voor het scannen van de Covd Safe Tickets kan je downloaden via www.covidscan.be, ook in de appstore van Apple en in de Playstore van Google.

Burgerzaken
Gemeentehuis benedenverdieping
Boerenkrijglaan 61
2260 Westerlo
België
09:00 - 12:00
Na afspraak
13:30 - 16:00
Na afspraak
18:30 - 20:30
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
13:30 - 16:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
13:30 - 16:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
13:30 - 16:00
Na afspraak
09:00 - 12:00
Na afspraak
Gesloten
Gesloten