Drie maanden werken aan brug E313 over Gemeentestraat in Oevel

  • 18 februari 2021

De volgende 3 maanden voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken uit aan de brug van de E313 over de Gemeentestraat in Oevel. Dat zorgt voor verkeershinder boven de brug (op de snelweg) en onder de brug (in de Gemeentestraat). Bij een recente controle werd er immers schade vastgesteld aan de rolopleggingen van de brug. Dat kan geluidshinder veroorzaken en is op termijn nadelig voor de levensduur van de brug.

De werken starten in maart en duren ongeveer drie maanden. Alle rolopleggingen worden vernieuwd en er vinden betonherstellingen plaats. Ook de brugvoegen op de snelweg richting Luik worden vernieuwd en één brugvoeg richting Antwerpen. De aannemer moet daarvoor op de E313 telkens 1 brughelft afsluiten, waardoor het verkeer naar de andere brughelft omgeleid wordt via een doorsteek in de middenberm. Verkeer in beide richtingen blijft dus mogelijk over 3 rijstroken op de E313, waarvan 2 richting Luik en 1 richting Antwerpen.

Onder de brug in de Gemeentestraat is er tijdens de werken geen verkeer mogelijk. Voor fietsers en voetgangers wordt er momenteel nog bekeken of het mogelijk is om hen tijdens specifieke momenten toch doorgang te geven. Wil je op de hoogte blijven van de situatie? Hou dan zeker de website van wegenenverkeer.be/westerlo in het oog.