Extra prikdagen in vaccinatiecentra De Zoerla

 • 24 november 2021

De vaccinatiecentra in Geel en Westerlo (De Zoerla) organiseren extra prikdagen. Nog voor Kerstmis krijgen alle 60-plussers, zorgverleners en mensen die het vaccin van Johnson & Johnson en AstraZeneca kregen uitnodigingen voor een boostervaccin. Ook twijfelaars die niet ingingen op een eerdere uitnodiging, kunnen een afspraak maken. 

Nu de coronacijfers (meer dan 300 per week in Westerlo) de hoogte inschieten, willen we zo snel en zo veel mogelijk boosterprikken zetten. Per centrum plannen we extra prikdagen. Zo is er voldoende capaciteit om dit jaar nog alle 60-plussers, zorgverleners en wie ingeënt werd met Johnson & Johnson of AstraZeneca te vaccineren. Wie in aanmerking komt en tot de doelgroep behoort, mag de komende weken een uitnodiging verwachten. In januari volgt stapsgewijs de rest van de inwoners van Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo.

Extra prikmomenten in De Zoerla

Vaccinatiecentrum De Zoerla is sinds woensdag 24 november opnieuw open voor de extra prikken van 65-plussers. Daar zijn acht vaccinatiedagen voor nodig tot en met 8 december. Daar komen in De Zoerla nu nog twaalf dagen bij voor Kerstmis, goed voor zo'n 20 000 prikjes.

Wie wordt er uitgenodigd?

Deze week stuurt het vaccinatiecentrum uitnodigingen naar volgende groepen:

 • 60-plussers
 • Zorgverleners
  Zorgverleners die werken in een residentiële of niet-residentiële voorziening zoals een ziekenhuis of een woonzorgcentrum zullen hun prik op de werkvloer krijgen. Zorgverleners die niet werken in een voorziening worden uitgenodigd in het vaccinatiecentrum.
 • Mensen die ingeënt werden met J&J
 • Nieuwe 12-jarigen

LET OP
Een uitnodiging voor een boosterprik krijg je pas twee, vier of zes maanden na laatste vaccinatie

 • minstens 2 maanden na de enige prik van het Johnson & Johnson-vaccin
 • minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca
 • minstens 6 maanden na de tweede prik van het Pfizer- of Moderna-vaccin 

We verwachten dat vanaf volgende week ook mensen die eerder een vaccin van AstraZeneca kregen uitgenodigd kunnen worden. We wachten nog op de definitieve beslissing van Vlaanderen hierover. 

Ook wie niet inging op eerdere vaccinatie-uitnodigingen, maar nu toch overtuigd is om zich te laten vaccineren, kan nog een afspraak maken via de Helpdesk van Vaccinatiecentra Zuiderkempen op het nummer 014 56 79 90 tussen 9 uur en 17 uur. 

Afspraak maken of afspraak verplaatsen

Wie een uitnodiging kreeg, kan zelf een vaccinatieafspraak inboeken uit een aantal voorgestelde momenten. Dit kan online of telefonisch. Ook je afspraken verplaatsen kan op dezelfde manier: 

 • Surf naar deze website en vul je persoonlijke vaccinatiecode in. Die code vind je terug in je uitnodigingsbrief.
 • Scan met je smartphone de QR-code die in je uitnodigingsbrief vermeld staat.
 • Bel naar de Helpdesk Zuiderkempen via 014 56 79 90. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 9 uur tot 17 uur.     

Momenteel is het heel druk bij de helpdesk. Mogelijk moet je even wachten vooraleer je een medewerker aan de lijn krijgt. 

Contact

Vaccinatiecentrum De Zoerla
De Zoerla
Gevaertlaan 1
2260 Westerlo
België
014 56 79 90 (helpdesk)
09:00 - 17:00
Helpdesk vaccinatie en coronatests
09:00 - 17:00
Helpdesk vaccinatie en coronatests
09:00 - 17:00
Helpdesk vaccinatie en coronatests
09:00 - 17:00
Helpdesk vaccinatie en coronatests
09:00 - 17:00
Helpdesk vaccinatie en coronatests
Gesloten
Gesloten