Nieuws

  • 26 februari 2021
blauwe pmd-zak

Er mag voortaan meer in de blauwe PMD-zak

In de blauwe PMD-zak mochten tot nu toe enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons. Daar komen nu ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen bij. Denk maar aan yoghurtpotjes of botervlootjes. Maar ook plastic zakken en folies mag je vanaf nu bij het PMD sorteren.
Brug E313 over Gemeentestraat in Oevel
  • 18 februari 2021

Drie maanden werken aan brug E313 over Gemeentestraat in Oevel

De volgende 3 maanden voert het Agentschap Wegen en Verkeer herstellingswerken uit aan de brug van de E313 over de Gemeentestraat in Oevel. Dat zorgt voor verkeershinder boven de brug (op de snelweg) en onder de brug (in de Gemeentestraat).
Retteketet, daar is de speelcamionette
  • 12 februari 2021

Retteketet, daar is de speelcamionette

Een normale buitenspeeldag zoals elk jaar in april gaat er deze keer niet zijn, maar we blijven buitenspelen op alle manieren verder aanmoedigen! 
De Kempen Beweegt
  • 6 februari 2021

De Kempen beweegt

Voldoende bewegen in deze blijf-in-je-kot-tijden? Het is van levensbelang. Wie fit en gezond is, is minder vatbaar voor virussen. Tijdens dit RTV-programma geeft een sportcoach bewegingslessen van 15 à 20 minuten.
Gietijzeren lampenkap aan gemeentehuis foto Irene Deswert
  • 18 februari 2021

Livestream gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn maandag 22 februari

Via Facebookpagina Gemeente Westerlo kan je op maandag 22 februari de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn live volgen. De livestreaming start om 20 uur.
Klimaatplan cover
  • 11 februari 2021

Wat vind jij van ons ontwerp klimaatplan?

We stellen je graag ons ontwerp klimaatplan voor. En tegelijkertijd willen we weten wat je ervan vindt. Wat beter kan. Wat minder kan. Dat doen we met in deze coronatijden met een brochure en een enquête. Die vond je in je brievenbus, maar je vindt ze uiteraard ook hier op onze website.
Dag van de academie 2021
  • 2 februari 2021

Interactieve Stabbelwandeling voor de Dag van de Academie

Van 6 tot 21 februari kan je deelnemen aan interactieve wandelroutes voor de allerkleinsten. Hermelijntje Stabbel neemt je mee langsheen 5 wandelingen en 14 wandelknooppunten in Geel, Meerhout, Laakdal, Westerlo of Herselt.
Heropening zwembad na coronasluiting
  • 12 februari 2021

Zeker van je plaatsje in het zwembad: reserveer nu online

Het werd de laatste weken steeds drukker aan de ingang van Zwembad De Beeltjens in Westerlo en daarom is het voortaan mogelijk om op voorhand een zwembeurt te reserveren. Zo ben je zeker van je plaats in het zwembad.
gemeentehuis in de sneeuw van 2021 foto copyright Joris Verbiest en An Onghena
  • 9 februari 2021

Strooidiensten blijven paraat tijdens koudegolf

De voorbije dagen hebben de strooidiensten alle middelen ingezet om de gemeentewegen uit ons strooiplan sneeuw- en ijsvrij te houden. Het extreem koude weer zorgde evenwel voor een bevroren bodem, waardoor het smeltwater opnieuw bevriest.
Paardenbloem uitgebloeid Sciensano
  • 2 februari 2021

Alle info over coronamaatregelen in Westerlo

Laatste update op maandag 15 februari