Nieuws

  • 14 april 2021
Paardenbloem uitgebloeid Sciensano

Alle info over coronamaatregelen in Westerlo

Laatste update op donderdag 15 april
Gietijzeren lampenkap aan gemeentehuis foto Irene Deswert
  • 13 april 2021

Livestream gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn maandag 19 april

Op deze webpagina en via Facebookpagina Gemeente Westerlo kan je op maandag 19 april de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn live volgen. De livestreaming start om 20 uur.
Ondergrondse leidingstraat
  • 1 maart 2021

Ondergrondse leidingstraat van Antwerpse haven naar Ruhrgebied

De Vlaamse overheid organiseert een publieke bevraging over het het plan om een strook grond te reserveren voor de aanleg van een ondergrondse leidingstraat.
De Kempen Beweegt
  • 6 februari 2021

De Kempen beweegt

Voldoende bewegen in deze blijf-in-je-kot-tijden? Het is van levensbelang. Wie fit en gezond is, is minder vatbaar voor virussen. Tijdens dit RTV-programma geeft een sportcoach bewegingslessen van 15 à 20 minuten.
Paasvakantiebrochure 2021
  • 22 maart 2021

Paasvakantie tot 18 april

De sportkampen die normaal gezien zouden plaatsvinden in de paasvakantie, gaan niet door omdat het aantal besmettingen met het coronavirus hoog is.
Brug E313 over Gemeentestraat in Oevel
  • 18 februari 2021

Werken aan brug E313 over Gemeentestraat in Oevel

Op maandag 15 maart start de Vlaamse overheid met herstellingswerken aan de E313-brug over de Gemeentestraat in Oevel. De werkzaamheden duren ongeveer 3 maanden, tot in juni. Omdat er tijdens de werken telkens een brughelft op de E313 afgesloten is, wordt er daar verkeershinder verwacht.
Dag van de academie 2021
  • 2 februari 2021

Interactieve Stabbelwandeling voor de Dag van de Academie

Van 6 tot 21 februari kan je deelnemen aan interactieve wandelroutes voor de allerkleinsten. Hermelijntje Stabbel neemt je mee langsheen 5 wandelingen en 14 wandelknooppunten in Geel, Meerhout, Laakdal, Westerlo of Herselt.
Bike 2 School
  • 10 maart 2021

Bike2School stimuleert kinderen om met de fiets naar school te gaan

Samen met 13 andere Kempense gemeenten engageert Westerlo zich om vanaf volgend schooljaar 40 % meer duurzame schoolverplaatsingen te realiseren bij lagere schoolkinderen. Dat gebeurt met de actie Bike2School. Alle Westelse lagere scholen doen eraan mee!
Heropening zwembad na coronasluiting
  • 12 februari 2021

Zeker van je plaatsje in het zwembad: reserveer nu online

Het werd de laatste weken steeds drukker aan de ingang van Zwembad De Beeltjens in Westerlo en daarom is het voortaan mogelijk om op voorhand een zwembeurt te reserveren. Zo ben je zeker van je plaats in het zwembad.
Snelheidszoneborden
  • 23 december 2020

Nieuw snelheidsplan in Westerlo

Verkeersveiligheid, verkeersleefbaarheid en duurzame mobiliteit zijn erg belangrijk voor het gemeentebestuur van Westerlo. Het snelheidsplan (dat is een kaart waarop staat waar je maximum 30, 50 en 70 mag rijden) is daar een voorbeeld van.