Wat vind jij van ons ontwerp klimaatplan?

  • 11 februari 2021

We stellen je graag ons ontwerp klimaatplan voor. En tegelijkertijd willen we weten wat je ervan vindt. Wat beter kan. Wat minder kan. Dat doen we met in deze coronatijden met een brochure en een enquête. Die vond je in je brievenbus, maar je vindt ze uiteraard ook hier op onze website.

Het getoetste plan, met jullie aanvullingen, prioriteiten en opmerkingen leggen we dan voor aan de gemeenteraad op maandag 19 april. Op die manier willen we ervoor zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting staan. Recht vooruit naar 2030! De ster achterna. Naar het Westerlo zoals we het altijd gekend hebben: de parel van de Kempen!

We wonen graag in ons dorp in Westerlo. En we willen allemaal comfortabel en energiezuinig wonen. In een buurt waar we veilig en leuk kunnen wandelen en fietsen. In een dorp met veel groene plekjes dichtbij, aangenaam en vrij. In een gemeente waar hernieuwbare energie opgewekt wordt en betaalbaar is voor iedereen. Maar hoe doen we dat? Hebben we in deze jaren twintig alleen maar virusbestrijders en klimaatstrijders nodig? Een goed klimaatplan kan ook mee de richting bepalen. Realistisch. Naar 2030. Naar een mooi en gezond Westerlo dat bestand is tegen klimaatveranderingen.

Dat is, kort gezegd, de uitdaging van het lokale streekproject Kempen 2030 en, bij uitbreiding voor de hele wereld, van het Klimaatakkoord van Parijs.

Cover Klimaatplan Westerlo