Werken op toegangsweg naar bib en zwembad

  • 7 oktober 2021

Moet je naar de bib, de sporthal of het zwembad? Hou er dan rekening mee dat de toegangsweg Kasteelpark aan de kant van de Hollandse dreef vanaf maandagmiddag 11 oktober tot begin december afgesloten is voor alle verkeer. Langs de kant van de Beeltjensdreef kan je er wel naar toe.

In opdracht van de gemeente Westerlo worden de grote overloopparking met grasdals en de toegangsweg Kasteelpark opnieuw aangelegd. Ook de straatverlichting wordt vernieuwd. Naast de rijweg komt een apart voetpad dat ook aansluit op de andere paadjes naar het Boswachtershuis en naar het gemeentehuis. De werken worden uitgevoerd door aannemer Adams Aannemingen uit Beerse. De kostprijs bedraagt 245 000 euro.

Toegang en parkeerplaatsen tijdens werken

Het Kasteelpark is tijdens de werken bereikbaar via de Merodedreef. Je rijdt de Beeltjensdreef in via de toegangsweg aan ’t Contrast. Gedurende de werken zijn er de helft minder parkeerplaatsen aan de bib en het sportpark. Eventueel kan je ook parkeren rond het gemeentehuis, langs de Merodedreef en aan het Boswachtershuis.

Ook voor fietsers en voetgangers is er geen doorgang via het Kasteelpark. Gebruik de Beeltjensdreef, het pad aan de kant van de cafetaria van het sportpark en de paadjes tussen het gemeentehuis en de bib. Het pad van en naar het Boswachterhuis (kant skatepark) is ook afgesloten tijdens de werken. De omleidingswegen zijn aangeduid.

Omleidingen en werfzone

Kaartje Kasteelpark

Grondplan heraanleg

Grondplan heraanleg Kasteelpark