Westerlo Opgeruimde Gemeente!

  • 2 mei 2022

Ook dit jaar gaan we in alle 422 straten van Westerlo langskomen voor een grondige opruimactie. We starten begin mei in Voortkapel en pakken daarna Westerlo, Tongerlo, Oosterwijk, Heultje, Oevel en Zoerle-Parwijs aan. Als jouw straat aan de beurt is, krijg je
een week vooraf een kaartje in de brievenbus zodat je weet dat we eraan komen.

Na deze grondige opruimactie gaan we samen met onze vaste medewerkers van het Technisch Centrum de uitdaging aan onze straten proper en opgeruimd te houden.

Wat gaan we doen?

We maken alle straatmeubilair zoals vuilnisbakken, verkeersborden, fietsenstallingen.... proper. We ruimen zwerfvuil op, vullen putten in de berm op, maken de omgeving onkruidvrij en plannen indien nodig ook snoeiwerken in. Als dit alles uitgevoerd is, komt de veegwagen langs om je straat helemaal proper te vegen.

Is er een extra groter onderhoud nodig? Dan geven we dit door aan onze gespecialiseerde ploegen of aan de externe firma's waar we mee samenwerken.

Zelf meehelpen?

Je kan zelf meehelpen aan een proper opgeruimde straat door bijvoorbeeld de bladeren van de straatbomen op te ruimen en te verzamelen in een door jou geplaatste bladkorf. Je kan je bij de milieudienst ook opgeven als zwerfvuilmeter of -peter om het zwerfvuil in je straat te verzamelen. Heb je nog een melding, vraag of opmerking? Geef het dan zeker door aan Meldpunt Westerlo.

Meldpunt Westerlo - meldpunt@westerlo.be - 014 53 92 40