Westerlo wordt fiberklaar gemaakt

  • 15 juni 2022

Update 22 juni 2022

  • Tot 4 juli wordt er fiber gelegd in de Wilgenstraat en de Zagerijstraat (5-33).
  • Tot 7 juli wordt er fiber gelegd in de Acaciastraat, de Esdoornstraat, de Meidoornstraat (1-13) en de Zagerijstraat (8-38).
  • Tot 14 juli wordt er fiber gelegd in de Kromstraat (2-4 en 5-9) en de Kloosterstraat (38-90 en 51-89).

Update 17 juni 2022
In de loop van volgende weken zijn er huisbezoeken van aannemer Circet. Er wordt op dit moment gewerkt in de Kastanjestraat, Sleedoornstraat, Groenstraat en Ernest Claesstraat.

Aannemer Circet België is in opdracht van Fiberklaar bezig met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Voortkapel. Aansluitend volgen Oevel en Oosterwijk. Glasvezel (= fiber) zorgt voor snel, stabiel en vrijwel onbeperkt dataverkeer. Als netwerkbedrijf biedt Fiberklaar zelf geen internetdiensten. Het is een open netwerk dat internetproviders huren om zo hun diensten aan te bieden. 

Als consument betaal je niets voor de aanleg en de aansluiting in jouw woning. Alle inwoners binnen het projectgebied krijgen dus een gratis aansluiting aangeboden, geheel vrijblijvend, zonder abonnementsverplichting. Om te weten waar de fiberkabel jouw woning best binnenkomt, zal er een technicus van Fiberklaar aanbellen. Is het geen geschikt moment of ben je niet thuis dan laat hij een niet-thuiskaart achter zodat je zelf een afspraak kan maken. 

De Fiberklaar-technici zijn medewerkers van aannemer Circet. Ze dragen een fluohesje met het Fiberklaar-logo en hebben een badge. Circet houdt jou voor en tijdens de aanleg op de hoogte. Wil je meer weten over de planning? Ervaar je problemen door de werken? Neem dan contact op via circet.westerlo@fiberklaar.be of het gratis nummer 03 808 82 21 (op werkdagen van 8 tot 16 uur).

Wil je weten of jouw adres binnen het aansluitbaar gebied valt, doe de adrescheck op https://fiberklaar.be/doe-de-check.

Start graafwerken begin juni

Er is gestart in de Kastanjestraat en de Sleedoornstraat. Na de opstart werken er twee ploegen parallel op verschillende locaties zodat de overlast op 1 plaats beperkt blijft/ Werkwijze: er wordt 50 tot 100 meter opengelegd (afhankelijk van de verkeerssituatie) om vervolgens weer dicht te maken. De aannemer werkt dus in stukken om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Het is een sleuf van 30 centimeter breed en 60 centimeter diep. 

  • Minstens 5 dagen op voorhand krijgen de inwoners een graafbrief in de bus met concrete data en instructies voor de werken in hun straat.
  • Huisvuilcontainers mogen gewoon aan de straat worden gezet zoals anders.
  • Algemene informatie over de aanleg en de verschillende stappen: https://www.fiberklaar.be/nl/projecten/westerlo

Cijfers & data

  • Westerlo telt 3989 aan te sluiten woningen.
  • De aannemer graaft 75 kilometer sleuven.
  • Gepland om tegen september 2023 klaar te zijn met de werken.