Nagenieten van onze zomerse dorpswandelingen

  • 1 augustus 2022

Wat een fantastisch mooie zomer!

Na een onderbreking in 2020 en 2021 door de coronacrisis, organiseerden we voor de vierde keer zomerse dorpswandelingen in elk dorp van Westerlo. Een succesformule waarbij je met je gezin, je buren en familie onze dorpen en hun inwoners nog beter kon leren kennen en waarderen. In totaal tekenden maar liefst 3400 wandelaars present. Hieronder vind je al een eerste terugblik met een foto van elke wandeling. Op onze facebookpagina Gemeente Westerlo (je hebt geen account bij Facebook nodig om de foto's te zien) vind je nog heel wat meer foto's van onze wandelfotograaf Inge. Zo mooi om terug te zien. Echt genieten!

Wandelaars die hun stempelkaarten met minstens vier stempels nog niet hebben ingediend, kunnen nog tot 15 september terecht bij Toerisme Westerlo in de Sint-Lambertusstraat 4. Daar krijg je een leuk cadeautje in ruil voor je afgestempelde kaart. Open van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 12 en van 13 tot 15 uur.

Heel wat wandelingen gingen voor een deel over privéterrein dat de rest van het jaar niet toegankelijk is.

Dinsdag 5 juli in Tongerlo met 630 wandelaars

De ingrijpende landschapswerken rond de abdij van Tongerlo zijn pas afgerond. De vesten werden uitgegraven en de oevers verstevigd. Twee opmerkelijk dammen moeten het water stuwen en bufferen rond de omwalde abdij. Het geheel draagt bij aan de schoonheid van het abdijlandschap met de aanleg van een nieuw Witherenwandelpad dat de basis vormde voor deze eerste avondwandeling. Met toelating van de abdij en het klooster weken we eenmalig af van dit pad met verrassende passages binnen de muren van de norbertijnenabij en over het kloosterdomein van het Heilig Graf. We brachten ook een wandelbezoek aan de abdijhoeve van de familie Bens in de Torendreef. Vertrek en aankomst was aan het lokaal van voetbalclub HSV Tongerlo in de Boeretangstraat.
 

Zomerse dorpswandeling in Tongerlo

Maandag 11 juli in Westerlo met 581 wandelaars

Op 11 juli was het de Vlaamse feestdag. Het was dus een ideale dag en avond voor een feestwandeling met kampioenenallures. De tweede zomerwandeling liep langs een verrassend parcours langs gekende en ongekende paden, velden, weilanden en oevers. We wandelden over de heilige grasmat van het Kuipje, thuisbasis van KVC Westerlo, en passeerden Woonzorgcentrum Parel der Kempen aan de Verlorenkost. Een wandeling met veel lokale kampioenen en helden uit de sport en de zorg! Na de wandeltocht was er een optreden van de Kempense topzangeres Barbara Dex ter ere van de Vlaamse feestdag. Vertrek en aankomst was voor het gemeentehuis in de Boerenkrijglaan.
 

Zomerse dorpswandeling in Westerlo

Dinsdag 19 juli in Heultje met 148 wandelaars bij 39°

Het familiebedrijf Arbor uit Hulshout is de grootste boomkwekerij van België. Ook in Heultje hebben ze een grote boomkwekerij. Arbor stelde dit domein en haar natuurpracht voor een keer exclusief open voor wandelaars. Bij een ongekende hitte van 39 graden ging een groep dapperen op excursie langs struiken, coniferen en bomen in alle leeftijden en maten. Dee uitvalsbasis van de wandeling was B&B De Kempische Parel in de Kwachtstraat, een oase van rust omgeven door veel groen en een prachtige vijver.
 

Zomerse dorpswandeling in Heultje

Dinsdag 2 augustus in Voortkapel met 440 wandelaars

Het werd weer een bijzondere en opmerkelijke dorpswandeling in Voortkapel. Voor de editie 2022 liep de trektocht langs landelijke wegen en onverwachte, charmante Kapelse plekjes. Het bekende fiets- en wandelstoppunt ’t Schelft aan het Rooiveld was het basiskamp van deze boeiende Kapelse expeditie.
 

Zomerse dorpswandeling in Voortkapel

Dinsdag 9 augustus in Zoerle-Parwijs met 401 wandelaars

Voetbalclub SV Gooreinde met terreinen aan de kruising van de Jagersweg en Overwijs bestaat dit jaar 50 jaar. Het was het vertrek- en aankomstpunt van de Zuulse zomerwandeling. Het is de ideale uitvalsbasis voor een zomerse wandeling waar je kan genieten van de rust en de natuur, verscholen in het groen van bossen en weilanden. Niet toevallig passeerden we camping Het Heiken aan de Stropersweg en Domein Asberg. Een topwandeling met een hoog Kemping-gehalte! Zoerle-Parwijs is en blijft een wandelparadijs.
 

Zomerse dorpswandeling in Zoerle-Parwijs

Dinsdag 16 augustus in Oosterwijk met 620 wandelaars

De Gipsy Horses Ranch in de Mollemansstraat is de voorbije jaren niet weg te slaan uit de media. De populaire tv-reeks Undercover met Tom Waes en Ferry doopte de ranch om tot manege El Dorado en de voorbije maanden was cowboy William Jr. er op zoek naar de vrouw van zijn leven in Boer zkt vrouw op VTM. Het werd een onvergetelijke wandeling vanuit de Gipsy Horses Ranch waar altijd veel show, spanning, avontuur en romantiek in de lucht hangt... 
 

Zomerse dorpswandeling in Oosterwijk

Dinsdag 23 augustus in Oevel met 580 wandelaars

Het Albertkanaal verbindt - via Oevel- de Schelde en de Maas. Het is ook de as van het netwerk Albertkanaal ENA met heel wat economische bedrijvigheid. Dat was een goede reden om de noordelijke (water)grens van onze gemeente in de kijker te zetten met een spectaculaire zomerwandeling met een hoog ‘te land, ter zee en in de lucht’-gehalte. Vanuit het clubhuis van Kaneka vertrokken we voor een mooie wandeling richting kanaal en staken we even de grens over om een bezoek te brengen aan de Olense waterskiclub. Vertrek en aankomst lagen aan het clublokaal van Kaneka in de Nijverheidsstraat.
 

Zomerse dorpswandeling in Oevel