Goede buren, warme straten

  • 25 augustus 2022

Op 25 september organiseerde de gemeente op het voorplein van het gemeentehuis het startfeest van het project Goede buren, warme straten. Met ontbijt voor 400 medewerkers van 50 buurt- en straatcomités en een afsluitend optreden van Sasha & Davy, die zelf actief zijn in een buurtcomité in Zoerle-Parwijs, werd het een gezellige voormiddag. Alle straat- en buurtcomités waren daarvoor uitgenodigd.

Goede buren en warme straten. Dat is iets waar we in Westerlo mee onze schouders onder zetten. Want samen met alle Westerlonaren willen we de veiligheid, samenhorigheid en gezelligheid in zoveel mogelijk Westelse straten en buurten naar een (nog) hoger niveau tillen. Heel wat mensen werken al jarenlang, als medewerker of trekker, mee in de meer dan 90 straat- en buurtcomités die onze gemeente rijk is. Op die manier zorgen ze voor warme straten en zijn ze goed geplaatst om te weten wat er leeft in de buurt. Dit startfeest was de aftrap voor een project om die kennis en ervaring met elkaar te delen en om uit te zoeken wat nog extra nodig is.

Bij de uitnodiging hoorde ook een enquête. Zo peilden we naar de kansen en noden van straat- en buurtcomités en hoe we hierbij als gemeente voor extra ondersteuning kunnen zorgen. De info die we zo verzamelden moet ons meer inzicht geven in hoe we samen met jullie onze warme straten en buurten verder kunnen uitbouwen en uitrollen. De resultaten van die enquêtes worden nu verwerkt.

pdf bestandVragenlijst voor buurtcomités (613 kB)

burenbond@westerlo.be en 014 53 92 41